5 Menit Cara Membuat Website dengan WordPress – Dewaweb
Articles,  Blog

5 Menit Cara Membuat Website dengan WordPress – Dewaweb


Hi everyone, today I’m going to tell you how to create a website in just 5 minutes! And this time we are going to use WordPress. Why should we use WordPress? First, WordPress has various templates or themes. Not only that, WordPress also provides widgets and plugins. We can also see who visits our website. And WordPress is open source, meaning that you can use it for free. WordPress is a platform that can be used by everyone and this CMS is very popular because it comes with many features and very easy to use. Open-source based, WordPress is free to use so everyone can participate in developing this CMS. Therefore, this CMS will always be updated following its users’ needs. The first thing you have to do is prepare for a domain and hosting account. After your domain and hosting are active and connected, you can login to cPanel using username and password provided. Then you go to software section that click on ‘Softaculous Apps Installer’, then click install on WordPress. After that, fill in the form according to the configuration you want. When you’re done, click Install. In this tutorial, I’m going to explain how to use theme, create pages, create posts, and install plugin. But first, I’m going to explain the functions from every menu in WordPress: “Appearance” is used to change themes, doing customisation to your websites’ looks, add widgets, menu, and/or change or add header images “Pages” is used to create pages on your website “Post” is used to create blogpost for your website “Header” is used to change images or logo for your website header “Background” is used to change website’s background “Plugins” is used to add plugins to our website, such as calendar, HTML table, and time “Editor” is used to edit your website using HTML/PHP coding “User” is used to manage your website’s users including adding users who can contribute to your website Now after understanding our menu functions, now it’s time for us to create our website. First, we are going to create a website using themes. Click appearance, choose themes and choose the theme you want to do, then click activate to activate the theme. After creating our theme, we want to try changing our header image by clicking on appearance, click header, and click add new image, we can upload photos or videos according to what we want Now we are going to create pages by click pages. You will see a dummy page titled sample pages, you can click delete then click trash. To create new page, click add new, type down the title and the content of your pages. To see the pages, click view pages. You can also add images by choosing add media. To publish your page, click publish. You can change or update your pages by clicking update. After creating pages, We can create posts, by clicking post and choose add new, type down the title and the content of your post, click publish to share your blog post. And now we are going to install plugin on our website, click plugin and click add new, then search for the plugin you want then click install now. yay! You have created your own website in under 5 minutes! If you need any help, you can visit dewaweb.com and chat Ninja Support, because they are ready to help you for 24 hours or if you have any questions, you can leave a comment in the comment section down below. Ok guys that’s it, hopefully this video helps! Don’t forget to like, comment, and subscribe! If you want to watch more videos, just click over here! See you guys on the next video, bye!

24 Comments

  • assyifa syakilla sudrajat

    kecepetan ngasih taunya..jdi bingung mau klik yg mna dulu.mau pencet tombolny bingung..maklum mak2 hhihi

  • Si Darling

    Selamat pagi kk tantik….
    Saya mau nanya ni ka
    Cara uninstal wordpress saya gimana ka, soalnya saya mau pasang yg baru. Salam sahabat Dewaweb
    www.menulis24.com/

  • Cek Jam PUBG

    Hello sir, boleh saya bertanya tak, kalau nak order domain atau hosting itu, setelah saya bayar contohnya ya, apakah domain itu secepat mungkin sir kerjakan atau gmn, intinya saya blm faham yg namanya domain atau hosting itu, jd saya ingin bertanya, kalau saya beli domain,apakah harus saya beli hosting lagi atau gmn,
    Ini saya blg sedikit ya,
    saya ingin mmliki domain untuk mmpergunakan ke WordPress, jadi sekarang kan ada yg dengar yang namanya steemit itu, kalau blm tau check saja di www.steemit.com jadi ,dalam steemit itu ada projek yg namanya steempress, peraturan dalam projek steempress itu,kita harus mempunyai website sendiri, nah dengan karna itu saya ingin memiliki website sendiri, kemudian dari WordPress itu kan ada yang di tulis PLUGIN di plugin itu boleh connecting ke steempress,

  • Si Darling

    Kak ada panduaan ebooknya gak, web saya udah suspend, kmaren2 sibuk sama penelitian saya, jadinya gak sempat perpanjang.

  • Adam Maulana

    dari sekian banyak tutorial wordpress baru ini doang nonton nya bikin ademm dan peyampaiannya sangat mudah dimengerti <3

  • MM Tech ID

    permisi, mau tanya. cara dapetin hosting/domain yang gratis buat belajar di wordpress dimana ya?
    saya mau belajar web design saja, terima kasih

  • L- THUNGX

    Kak cara memperpanjang hosting dan domain dong di dewa web? Dan aku mau tanya nih, kalo jangka waktunya mau habis, dapat pemberitahuan gak dari dewa web? Ditunggu jawabannya kak. Makasih

  • _baikolle MDj

    assalamualaikum,
    ka, bisa minta penjelasanny tentang masalah saya.?
    1. kemarin saya punya wordpress+Website, jumlah viewsnya meningkat, trus ada yang kecok wordpressku.
    2. setelah viewsku tidak lagi naik, atau bertambah.
    3. padahal saya sudah bagikan, trus ada yang buka lihat, tapi tidak bisa bertamaba. semisanya 1 ata 3 views.
    4. viewsnya itu tidak pernah naik/bertambah. padahal ada beberapa orang temannku sudah buka tapi tidak bisa bertambah.
    mohon dibantu ya ka, karna saya baru permulaan ini ka.

  • Prasetyo Wibowo

    Ini baru penjelasan yg menyegarkan, mbak nya cantik, penjelasannya detail sekali walaupun agak sedikit kecepetan tapi ga apa sih, bisa di ulang2 juga. Terimakasih dewaweb, semoga semakin sakti di dunia maya.

  • m ihwan fadillah

    Aku sudah beli domain di dewaweb. Tp pas masuk wordlress disuruh berlangganan tahunan agar bsa install plugin. Mohon bantuan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *